اخذ مجوز شهرداری برای نصب آسانسور در خانه های قدیمی

از مشکلات عمده ساختمانهای قدیمی نداشتن آسانسور است که این امر هم باعث نارضایتی ساکنین است و هم در زمان فروش آپارتمان به مشکل بر می خورند و یا حتی برای ساخت ویلاها و ساختمان های شکیل کم طبقه، یک آسانسور شیک و ایمن می تواند نقض بسزایی در معماری ساختمان داشته باشد.

از مشکلات پیش رو برای راه اندازی آسانسور در این گونه مکان ها، نداشتن فضا برای طراحی آسانسور های خانگی و عدم وجود برق سه فاز می باشد که با پیشرفت روز افزون علم و با بهره گیری از سیستم محرکه هیدرولیک در آسانسور های خانگی ، برق تکفاز برای راه اندازی این دسته آسانسور های خانگی کفایت خواهد کرد. آسانسور های خانگی معمولاً در ساختمان هایی نصب می گردد که دارای مکانی از پیش تعیین شده برای آسانسور نمی باشند و عموماً برای ساختمان های 2 الی 4 طبقه، آپارتمان‌های دوبلکس، ویلاها، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها کاربرد دارند .

اهمیت استفاده از آسانسورهای خانگی زمانی بیشتر می شود که با نگاهی اجمالی و حتی تقریبی به تحلیل بازار این نوع آسانسورها بپردازیم. بر اساس آمارهای ارائه شده جوازهای ساختمانی صادره برای ساختمان‌های 4 طبقه به بالا که مجبور به نصب آسانسورهای معمولی می‌باشند، چیزی حدود 15000 جواز در سال می باشد، در حالی که برای ساختمان‌های 5 طبقه به پائین بیش از صد هزار جواز ساخت صادر می‌گردد، ضمن این که بسیاری از ساختما‌ن‌های کوتاه در حال بهره‌برداری وجود دارند که فاقد آسانسور می‌باشند.

نصب آسانسور در خانه های قدیمی

برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با کمترین هزینه، ابتدا باید از محل بازدیدی توسط متخصص فنی شروع کنیم تا امکان نصب و اجرا را بررسی کند. این امر شامل بررسی ایمنی، قرارگیری مناسب و مقاومت سازه در برابر نصب آسانسورهای خانگی می‌شود. اگر مشکلی در اجرای پروژه وجود نداشته باشد، اقدامات بعدی برای نصب آسانسور انجام می‌شود.

در مورد محل نصب آسانسور در ساختمان قدیمی، به نوع نقشه و طراحی ساختمان بستگی دارد. اگر فضای موجود در ساختمان کم است، آسانسور را می‌توان به جای یکی از راه‌های پله نصب کرد. همچنین از آسانسورهایی که بدون تخریب و در کمترین فضا نصب می‌شوند، استفاده می‌توان کرد.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی ایمن است، اما قبل از هر چیز باید ایمنی سازه بررسی شود تا از مقاومت آن در برابر نصب آسانسور اطمینان حاصل شود. طراحی و اجرای آسانسور باید به گونه‌ای باشد که سازه را تحت فشار قرار ندهد و یکپارچگی ساختاری را حفظ کند.

نوع آسانسوری که برای نصب در ساختمان قدیمی مناسبتر است، به عوامل متعددی بستگی دارد، اما استفاده از آسانسورهای هیدرولیک به عنوان یک راه‌حل ایمن و کارآمد پیشنهاد می‌شود. این آسانسورها به دلیل قرار گرفتن تجهیزات سنگین و اصلی زیر کابین، از نظر ایمنی و عملکرد بسیار بهتری برخوردارند.

در نهایت، قبل از تصمیم‌گیری برای نصب آسانسور در ساختمان قدیمی، بهتر است با متخصصان ما مشورت کنید تا بهترین طراحی و نوع آسانسور برای ساختمان شما را انتخاب کنید.

برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی، ابتدا باید فضای مناسب را برای نصب آسانسور در نظر گرفت. این فضا ممکن است بین راه‌پله‌ها یا در مکان‌های دیگر از ساختمان قدیمی قرار بگیرد. همچنین، برای نصب یک آسانسور با کابین ۳ نفره، فضایی به مساحت ۰.۶ متر مربع و برای یک آسانسور با کابین ۵ نفره، فضایی به مساحت ۱ متر مربع نیاز است.
اگر فضای کافی برای نصب آسانسور در ساختمان وجود داشته باشد، می‌توان آسانسور را بدون نیاز به تخریب ساختمان و با کمترین هزینه نصب کرد. البته برای این کار، در صورتی که ساختمان پایان‌کار نداشته باشد، نیاز به دریافت مجوزهای لازم از شهرداری است. اما اگر ساختمان پایان‌کار داشته باشد، مجوز لازم نیست.

آسانسور برای خانه های قدیمی

آسانسورهای هیدرولیکی و آسانسورهای خانگی

شرکت الفارس جهت برطرف کردن این نیاز، آسانسورهای هیدرولیکی و خانگی را طراحی کرده است. به کاربردن از کمترین فضا، امنیت زیاد، مصرف برق کم، کم صدا بودن، طراحی بسیار زیبا و لوکس آسانسور برای نمای ساختمان یا داخل آن از خصوصیات این آسانسور می باشد. هزینه ایده آل و راه اندازی سریع این پروژه ها از دیگر برتری ها و ویژگی این آسانسور می باشد.

برای نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی، نیاز به آماده‌سازی تجهیزات مورد نیاز است. در این راستا، مشتری مسئولیت تأمین برق سه فاز را دارد؛ اما امکان نصب و راه‌اندازی آسانسور تکفاز نیز وجود دارد. در صورت وجود تاسیسات، لوله‌کشی و کنتور در مسیر نصب آسانسور، مشتری باید اقدامات لازم را برای جابه‌جایی آنها انجام دهد. در این مراحل، تیم الفارس به مشتریان خود مشاوره لازم را ارائه می‌دهد.
در ادامه، برخی از قوانین مربوط به نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی را بررسی می‌کنیم:

این تیپ آسانسورها از نظر کاربردی ویژگی‌هایی دارند که آنها را از آسانسورهای معمولی متمایز می کند:

  • امکان استفاده با برق تکفاز در ظرفیت های سبک و برق 3 فاز در ظرفیت های بالا
  • قابلیت نصب در حداقل فضا
  • عدم ضرورت به موتور خانه بالای چاهک
  • به کارگیری از برق فقط در هنگام حرکت به سمت بالا
  • حرکت بسیار نرم و آرام و بی صدا
  • امنیت بالا دربرابر سقوط به واسطه تجهیزات پیشرفته کنترلی
  • استهلاک کم و عمر طولانی
  • سرویس ونگهداری راحت
  • پائین بودن هزینه‌های ساختمانی، جهت آهن‌کشی، ساخت موتورخانه، چاهک و PIT
آسانسورهای خانگی

اخذ مجوز شهرداری برای نصب آسانسور در خانه های قدیمی

اگر نصب آسانسورهای خانگی در فضای بیرونی و مشاعات ساختمان واقع شود به نحوی که وارد حریم خیابان و کوچه شود، برای اینکه در اجرای پرو] مشکلی پیش نیاید، ابتدا مجوزهای لازم از شهرداری باید گرفته شود.

معمولا اجرا و نصب آسانسورهای خانگی در فضای داخل ساختمان نیاز به مجوز از شهرداری ندارد و پس از اخذ استانداردهای لازم، با پرداخت مقداری جریمه آسانسور در سند ساختمان شما ثبت می‌شود.

با توجه به ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها، ساکنین طبقات همکف و اول نمی‌توانند به بهانه استفاده نکردن از آسانسور هزینه مربوط به آن را پرداخت نکنند و هرگونه اعتراض در این زمینه قابل قبول نیست.

با توجه به ماده چهارم قانون تملک آپارتمان‌ها، اگر مجموع مساحت طبقات دوم، سوم و چهارم از مساحت واحد طبقه اول و همکف بیشتر شود، مالکین دیگر می‌توانند از طریق قانونی سهم نصب آسانسور را به همراه خسارات احتمالی از مالکینی که معترض هستند دریافت کنند.

علاوه بر موارد بالا، در مقررات ملی آپارتمان‌ها ذکر شده است که آسانسورهای خانگی هر سال باید توسط یک شرکت معتبر آسانسور دارای تأییدیه صلاحیت از سازمان ملی استاندارد بررسی و بازدید شوند.

همچنین در قوانین مربوط به ساختمان آمده است که آپارتمان‌هایی که بیشتر از چهار طبقه دارند الزاما باید در آنها آسانسور نصب شود.

قابل ذکر است، هزینه نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی به عوامل مختلفی از جمله نوع سیستم آسانسور، قطعات استفاده شده، تعداد توقف آسانسور، ظرفیت آسانسور و… بستگی دارد.

اخذ مجوز شهرداری

در صورت نصب آسانسورهای خانگی در فضای بیرونی یا مشاعات ساختمان، باید قبل از هرگونه اقدامی، مجوزهای لازم از شهرداری گرفته شود.

استفاده اجباری از آسانسور

ساکنان طبقات همکف و اول، نمی‌توانند به بهانه عدم استفاده از آسانسور، هزینه مربوط به آن را پرداخت نکنند.

نصب آسانسور در ساختمان‌های بیش از چهار طبقه

آپارتمان‌های بیش از چهار طبقه الزاما باید آسانسور داشته باشند. به علاوه، هزینه نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی به عواملی مانند نوع سیستم آسانسور، تعداد توقف آسانسور، ظرفیت آسانسور و … بستگی دارد. برای کاهش هزینه، می‌توان از آسانسورهای بدون نیاز به موتورخانه استفاده کرد که می‌توانند حتی بدون تخریب ساختمان نصب شوند.

الفارس، تجربه‌ای بی‌نظیر از پیشرفت و کیفیت!

شرکت الفارس آسانسور به عنوان یک شریک قابل اعتماد و دارای تجربه می‌تواند به مشتریان کمک کند تا بهترین تصمیمات را برای نصب آسانسور در ساختمان‌های خود بگیرند و از تجربه‌ای مطمئن و موفقیت‌آمیز برخوردار شوند. در نهایت، مقاله به مخاطبان پیشنهاد می‌دهد که با مشاوره با کارشناسان متخصص و مطالعه‌ی دقیق، بهترین انتخاب را برای نیازهای خود در زمینه نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی انجام دهند و از مزایای آسانسور در زندگی روزمره خود بهره‌مند شوند.

نوشتهٔ قبلی
باور غلط در مورد آسانسور
نوشتهٔ بعدی
تلاقی آسانسور اوتیس و خدمات نوین آسانسور الفارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Instagram

شرکت الفارس ارائه دهنده

 مشاوره فنی و تخصصی به مشتریان در زمینه آسانسورها و پله‌های برقی.

نصب آسانسورهای  و پله برقی مدرن با استفاده از تجهیزات با کیفیت.

تعمیر و نگهداری دوره‌ای و اضطراری آسانسورها بر اساس استانداردهای ایمنی.

ارتقاء و به‌روزرسانی آسانسورهای قدیمی به منظور افزایش کارایی و ایمنی.

دارنده گواهی از سندیکای آسانسور و گواهی صمت،

 اخذ فوری استاندارد آسانسور

الفارس متخصص سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی