یکی از مهمترین قسمت‌های هر تابلو فرمان برد کنترل فاز آسانسور می‌باشد. وظیفه اصلی این برد کنترل قطعی فاز و جابجایی فاز می‌باشد.

کنترل فاز آسانسور : تعریف و اصول کلی

درک اساسی این فناوری برای همه

کنترل فاز به معنای مدیریت و تنظیم فازهای مختلف امواج الکتریکی است. این تکنولوژی اصولاً در تراشه‌ها و قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا امواج الکتریکی را با دقت و کنترل بهبود دهد.

مزایای استفاده از رله کنترل فاز آسانسور چیست؟

با افزایش سرعت سیم پیچ موتور، گرمای اضافی تولید می شود. افزایش دما به موتور آسیب می رساند. این آسیب غیر قابل برگشت است و در نهایت سیم پیچ ها کوتاه می شوند و محفظه موتور باعث از کار افتادن موتور می شود.
زمان پاسخ واحدهای اضافه بار حرارتی ممکن است بسیار کند باشد. عملکرد رله کنترل فاز محافظت موثر در برابر گرمای بیش از حد توسط جریان بالا است. این کار با محدود کردن جریان اضافی انجام می شود. به این ترتیب رله کنترل فاز به موارد زیر کمک می کند:

در صورت خرابی این برد معمولاً برق تغذیه مدار ایمنی آسانسور قطع و در نتیجه آسانسور متوقف خواهد شد. در این گونه موارد سرویسکار آسانسور مؤظف است برد کنترل فاز را تعویض کند، در صورت پل شدن آن  خطراتی همچون آسیب دیدن سیم پیچ موتور، برعکس شدن جهت حرکت آسانسور در پی خواهد داشت. اگر علاقه مند آشنایی با سرویس و نگهداری آسانسور هستید این مقاله را هم مطالعه کنید.

کنترل فاز آسانسور

مکانیزم کنترل فاز آسانسور

کنترل فاز (PFC) غالباً برای کنترل میزان ولتاژ ، جریان یا نیرویی که منبع تغذیه بار آن را تغذیه می کند ، استفاده می شود.

این کار را برای ایجاد یک مقدار متوسط ​​در خروجی خود انجام می دهد. اگر منبع خروجی DC داشته باشد، در تعیین زمان روشن یا خاموش کردن منبع ، پایه زمانی آن هیچ اهمیتی ندارد ، زیرا مقداری که پالس می شود و خاموش می شود، پیوسته است.

تفاوت PFC با مدولاسیون عرض پالس (PWM) از این جهت است كه به تأمین كننده هایی كه از یك فرم موج مدوله شده تولید می شوند ، مانند فرم موج AC سینوسی كه شبکه ملی تولید می كند ، اشاره دارد.

در اینجا ، ضروری است که منبع تغذیه در موقعیت صحیح در چرخه مدولاسیون خاموش و روشن شود تا یک مقدار مشخص حاصل شود.

به عنوان مثال ، اگر پایه زمانی چرخه در نظر گرفته نشود ، کنترل کننده می تواند در اوج شکل موج یا در پایه آن روشن شود.

کنترل کننده های فاز نام خود را از این واقعیت گرفته اند که باعث ایجاد پالس خروجی در فاز خاصی از چرخه مدولاسیون ورودی می شوند. در واقع ، PFC كنترل كننده ای است كه می تواند خود را با مدولاسیون موجود در ورودی هماهنگ كند.

اکثر کنترل کننده های فاز دار از تریستورها یا سایر وسایل سوئیچینگ حالت جامد به عنوان عناصر کنترل خود استفاده می کنند. کنترل کننده های مبتنی بر تریستور ممکن است از تریستورهای خاموش کردن دروازه (GTO) استفاده کنند ، به کنترل کننده اجازه می دهد نه تنها تصمیم بگیرد چه زمانی خروجی را روشن کند بلکه چه موقع آن را خاموش کند، نه اینکه صبر کند تا شکل موج صفر شود.

ویژگی‌های زیر نظر رله کنترل فاز:

تنظیم تغییرات فاز با دقت

رله کنترل فاز در مقابل شرایطی نظارت می‌کند که ممکن است بر منابع تغذیه سه فاز تأثیر بگذارد، از جمله:

  • افت کامل فاز
  • ولتاژ تحت ولتاژ
  • ولتاژ بیش از حد
  • توالی فاز
  • عدم تقارن فاز
  • تلفات خنثی

رله‌های کنترل فاز می‌توانند بر روی منابع سه فاز با یا بدون خنثی نصب شده و در بازار برق به عنوان رله حفاظت فاز، رله کنترل فاز، رله مانیتورینگ خط یا رله نظارت فاز نیز شناخته می‌شوند.

نوشتهٔ قبلی
تغییر شکل قطعات آسانسور
نوشتهٔ بعدی
موتور گیرلس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Instagram

شرکت الفارس ارائه دهنده

 مشاوره فنی و تخصصی به مشتریان در زمینه آسانسورها و پله‌های برقی.

نصب آسانسورهای  و پله برقی مدرن با استفاده از تجهیزات با کیفیت.

تعمیر و نگهداری دوره‌ای و اضطراری آسانسورها بر اساس استانداردهای ایمنی.

ارتقاء و به‌روزرسانی آسانسورهای قدیمی به منظور افزایش کارایی و ایمنی.

دارنده گواهی از سندیکای آسانسور و گواهی صمت،

 اخذ فوری استاندارد آسانسور

الفارس متخصص سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی