یکی از مهمترین قسمتهای هر تابلو فرمان برد کنترل فاز آسانسور میباشد.
وظیفه اصلی این برد کنترل قطعی فاز و جابجایی فاز میباشد.
در صورت خرابی این برد معمولاً برق تغذیه مدار ایمنی آسانسور قطع و در نتیجه آسانسور متوقف خواهد شد. در این گونه موارد سرویسکار آسانسور مؤظف است برد کنترل فاز را تعویض کند، در صورت پل شدن آن خطراتی همچون آسیب دیدن سیم پیچ موتور، برعکس شدن جهت حرکت آسانسور در پی خواهد داشت.
اگر علاقه مند آشنایی با سرویس و نگهداری آسانسور هستید این مقاله را هم مطالعه کنید.
مکانیزم کنترل فاز آسانسور
کنترل فاز (PFC) غالباً برای کنترل میزان ولتاژ ، جریان یا نیرویی که منبع تغذیه بار آن را تغذیه می کند ، استفاده می شود.
این کار را برای ایجاد یک مقدار متوسط در خروجی خود انجام می دهد.
اگر منبع خروجی DC داشته باشد ، در تعیین زمان روشن یا خاموش کردن منبع ، پایه زمانی آن هیچ اهمیتی ندارد ، زیرا مقداری که پالس می شود و خاموش می شود ، پیوسته است.
تفاوت PFC با مدولاسیون عرض پالس (PWM) از این جهت است كه به تأمین كننده هایی كه از یك فرم موج مدوله شده تولید می شوند ، مانند فرم موج AC سینوسی كه شبکه ملی تولید می كند ، اشاره دارد.
در اینجا ، ضروری است که منبع تغذیه در موقعیت صحیح در چرخه مدولاسیون خاموش و روشن شود تا یک مقدار مشخص حاصل شود.
به عنوان مثال ، اگر پایه زمانی چرخه در نظر گرفته نشود ، کنترل کننده می تواند در اوج شکل موج یا در پایه آن روشن شود.
کنترل کننده های فاز نام خود را از این واقعیت گرفته اند که باعث ایجاد پالس خروجی در فاز خاصی از چرخه مدولاسیون ورودی می شوند. در واقع ، PFC كنترل كننده ای است كه می تواند خود را با مدولاسیون موجود در ورودی هماهنگ كند.
اکثر کنترل کننده های فاز دار از تریستورها یا سایر وسایل سوئیچینگ حالت جامد به عنوان عناصر کنترل خود استفاده می کنند. کنترل کننده های مبتنی بر تریستور ممکن است از تریستورهای خاموش کردن دروازه (GTO) استفاده کنند ، به کنترل کننده اجازه می دهد نه تنها تصمیم بگیرد چه زمانی خروجی را روشن کند بلکه چه موقع آن را خاموش کند ، نه اینکه صبر کند تا شکل موج صفر شود.