قطعات آسانسور متشکل از قطعات مکانیکی و الکترومکانیکی است.

انواع قطعات آسانسور

قطعات مکانیکی

ریل : وظیفه هدایت کابین و کادر وزنه را عهده‌دار است برندهای رایج موجود: مونتوفرو ایتالیا – مارزی ایتالیا – سوپر ساورا اسپانیا – لوسان اسپانیا-اس ریل ترکیه و…

کابین: اتاقکی است نفر – بار – تخت بیمار و یا خودرو بستگی به نوع نیاز در آن قرار گرفته و بالا و پایین می‌روند. کابین‌های نفر بر در دونوع فضای بسته با اسکلت فلزی و با تزئینات داخلی استیل و یا نیمه استیل (چوب باتزئینات استیل) می‌باشد و نوع دیگر آن کابین نمای باز یاپانوراما است که اسکلت فلزی داشته و در قسمت نمای ساختمان از جنس شیشه یا طلق می‌باشد.

وزنه تعادل: همانطور که از اسمش پیداست وظیفه ایجاد تعادل بین کابین و کادر وزنه را دارد که وزن کابین و قطعات موجود نصب شده روی کابین راخنثی می‌سازد.

سیم بکسل : وظیفه اتصال بین کابین ووزنه را دارد که این اتصال از روی کابین شروع شده و به دور موتور و فلکه هرزگرد و سپس به کادر وزنه وصل می‌شود.

گاورنر: مکانیزمی شبیه کمربندخودرو رادارد بستگی به نوع و سرعت طراحی شده به عنوان مثال یک متر در ثانیه مادامی که آسانسور باسرعت مجاز حرکت می‌کند هیچ کاری انجام نمی‌دهد اما به محض اینکه به هر دلیلی سرعت آسانسور از حد مجاز بالاتر برود عمل کرده توسط سیم بکسلی اهرم پاراشوت (ترمزاضطراری) راکشیده و حرکت کابین را توقف می‌سازد .

پاراشوت: قطعه ایست مکانیکی زیر و یا روی کابین نصب می‌شود که توسط دو فک ثابت و متحرک دو طرف ریل نصب و در مواقع اضطراری از گاورنر جهت ترمز اضطراری فرمان می‌گیرد که بر دو نوع لحظه‌ای و تدریجی طراحی و نسب می‌گردد .

درب طبقات: بر دو نوع کلی لولایی (نیمه اتوماتیک) و تمام اتوماتیک می‌باشد.

درب لولایی  از یک درب فلزی تشکیل شده است که بستگی به موقعیت ساختمان بازشوی آن به سمت چپ یاراست می‌باشد که روی این در قطعاتی چون قفل دیکتاتور و فنر درب و قاب شیشه با شیشه‌های سیمی نصب می‌گردد.

درب اتوماتیک تشکیل شده از دو یا سه لته که بستگی به موقعیت به سمت چپ یا راست یا به دوجهت جمع می‌شود .

قطعات آسانسور

قطعات الکترو مکانیکی

موتور: بر دو نوع گیربکسی تکدور و دو دور و گیرلس می‌باشد که برندهای مختلفی از آن در بازار رایج می‌باشد از جمله زیلابگ آلمان – ویتور ایتالیا – شیندلر اسپانیا – ساسی ایتالیا – الکمپ ایتالیا -سیکورایتالیا – مونتانوری ایتالیا – ناگل اروپا – جم ایتالیا – آکار ترکیه – مگا چین

درب کابین: که به دوصورت کشویی سماتیک و اتوبوسی می‌باشد.

تابلو فرمان: کلیه فرمان‌ها و دستورات به تابلو فرمان ارسال و از تابلو به قطعات ارسال می‌گردد که نوع اول آن پلاتینی که دیگر کاربردی ندارد و میکروپروسسوری دو دور و تکدور با اینورتر درایو  vvvfکه به تدریج دور موتور رابالا می‌برد.

شاسی احضار: که در دو نوع توکار و روکار داخل کابین و طبقات نصب می‌گردد.

  • شاسی طبقات دارای یک کلید برای احضار و صفحه نمایشگر که جهت حرکت کابین و موقعیت کابین رانشان می‌دهد.
  • شاسی کابین به تعدادطبقات شاسی احضار یا یک صفحه کلید برای ثبت طبقه مقصد کلید فن کلید آژیر و کلید DO و DC (باز و بسته شدن درب) به همراه یک صفحه نمایشگر که جهت حرکت موقعیت کابین یا پیغام هایی چون اضافه بار را نشان بدهد.
  • شاسی‌های فول آپشبی به بازار آمده که قابلیت پخش فیلم و عکس دمای کابین سرعت حرکت وغیره را نیز دارا می‌باشد.

جعبه روزیون: بستگی به تابلوی فرمانی که استفاده می‌کنیم دو نوع ساده و کارکدک می‌باشد و ظیفه آن ارتباط و انتقال داده‌ها و فرامین بین تابلو فرمان وکابین است.

برروی آن چندسویچ برای حالت نرمال وزوزیون (بازرسی ) که سرویسکاران از آن جهت برای بالا وپایین بردن کابین استفاده می‌کنند و یک کلید استپ اضطراری هم بر روی آن تعبیه شده است.

فوتومگنت: دو سنسور به شکل سوییچ آهنربایی می‌باشد که به نصبت آهنرباهایی که بروی ریل چیده می‌شود یکی ازآن‌ها وضعیت همسطح شدن کابین در طبقه و دیگری دوراندازی حرکت کابین را انجام می‌دهد.

مگنت دربازکن: در کابین‌های فاقد درب داخلی و درب‌های اتوبوسی برای باز کردن قفل درب لولایی بکار می‌رود .

لیمیت سوئیچ یا شالتر: میکروسوئیچی است که معمولاً سه عدد از آن در بالای چاهک آسانسور و سه عدد در پایین چاهک استفاده می‌شود که به ترتیب اولی برای شناسایی حد بالا و پایین دومی برای دورانداز اجباری و سومی برای استپ در مواقعی که کابین سنسور level رانخوانده باشد عمل کرده و کابین را متوقف می‌نماید.

نوشتهٔ قبلی
برترین شرکت های آسانسور و پله برقی
نوشتهٔ بعدی
علت ضربه زدن آسانسور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Instagram

شرکت الفارس ارائه دهنده

 مشاوره فنی و تخصصی به مشتریان در زمینه آسانسورها و پله‌های برقی.

نصب آسانسورهای  و پله برقی مدرن با استفاده از تجهیزات با کیفیت.

تعمیر و نگهداری دوره‌ای و اضطراری آسانسورها بر اساس استانداردهای ایمنی.

ارتقاء و به‌روزرسانی آسانسورهای قدیمی به منظور افزایش کارایی و ایمنی.

دارنده گواهی از سندیکای آسانسور و گواهی صمت،

 اخذ فوری استاندارد آسانسور

الفارس متخصص سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی